Hallitus

Puheenjohtaja 

Anu Huusko, Oulu
Uusi puheenjohtajamme on Anu Huusko, käännösalan yrittäjä, aromaterapeutti, hieroja, energiahoitaja ja kiinalaisen lääketieteen opiskelija, jolla on pohjaton halu oppia uusia asioita.

Valmistuin aromaterapeutiksi tammikuussa 2024.
Eri hoitomuotojen koulutuksen lisäksi opintoihini on kuulunut 30 op peruslääketieteen opintoja ja ensiapu 1. Olen syventänyt ensiapuosaamistani kouluttautumalla SPR:n vapaaehtoiseksi ensiapupäivystäjäksi ja henkiseksi tukihenkilöksi.

Haluan kantaa korteni kekoon aromaterapian tunnettuuden puolesta monipuolisena ja luonnonmukaisena vaihtoehtona.
Kirjahyllystäni löytyy useita aromaterapiaa käsittelevää kirjaa, jotka perustuvat tieteelliseen näyttöön.

Lempiöljyni on Litsea cupeba/May chang, joka tuoksuu aina ihanalle, mutta käytän ehkä nykyisin eniten seetriä.

Yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2024

Varapuheenjohtaja

Anna Tarvainen-Illi, Kangasniemi
Työskentelen korkeakoulukentällä viestinnän ja vaikuttamisen parissa ja valmistuin koulutetuksi aromaneuvojaksi alkukesällä 2023. Asun perheeni kanssa pienellä paikkakunnalla Keski-Suomen ja Etelä-Savon välimaastossa.

Aromaterapia ja eteeriset öljyt ovat kiinnostaneet nuoresta saakka, mutta viimeiset pari vuotta olen opiskellut aihetta tavoitteellisemmin. Tahdon olla mukana vähentämässä alaan liittyviä ennakkoluuloja ja vahvistamassa luotettavan ja tutkitun tiedon saavutettavuutta. Toivon, että toimintamme ansiosta jokainen voisi edistää hyvinvointiaan turvallisesti aromaterapialla. Olisi hienoa nähdä, että aromaterapia olisi tulevaisuudessa vakavasti otettava vaihtoehto virallisille hoitomuodoille Suomessa. 

Lempiöljyni vaihtelee tarpeen ja mielialan mukaan, mutta monikäyttöinen Laventeli (Lavandula angustifolia) on luottoöljyni.

Yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2022.

Sihteeri

Sonja Laitinen, Jyväskylä
Olen asiakaspalvelutiimin johtaja ja aromaterapeutti. Teen aromahoitoja, -koulutuksia ja -konsultia Valous-yrityksessäni.

Ihastuin eteerisiin öljyihin reilut seitsemän vuotta sitten ja siitä saakka olen opiskellut niihin liittyen erilaista tietoa. Olen huomannut, että luotettavaa tietoa ei ole aina selkeästi saatavilla ja eteerisistä öljyistä löytyy paljon ristiriitaista tietoa. Haluan yhdistyksen kautta tuoda tietoa selkeässä muodossa kaikkien saataville ja selventää niihin liittyviä ristiriitoja, sekä tuoda aromaterapiasta kiinnostuneet yhteen.

Yksi monista öljysuosikeistani on mänty (pinus sylvestris).

Yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2023.

Jäsenvastaava

Hannele Hetto, Espoo

Yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2024.

Hallituksen jäsen

Tiina Järvenpää, Mäntsälä

Yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2024.

Taloudenhoitaja, varajäsen

Pirjo Lehtomäki, Hollola
Olin mukana perustamassa yhdistystä huhtikuussa 2019 (Aromafoorumi ry nimellä). Siitä lähtien olen toiminut yhdistyksen hallituksessa. Olen mielelläni mukana tukemassa turvallisen aromaterapian toteutumista Suomessa. Olen laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö ja sote -alan asiakasturvallisuuden asiantuntija. Aromaterapiaan olen perehtynyt lukuisissa alan koulutuksissa vuodesta 2015.

Suosikkejani ovat neroli-hydrolaatti ja eteerisistä öljyistä sitrukset ja havupuuöljyt.

Varajäsen

Heli Haapaniemi, Oulu 

Työskentelen julkisella sektorilla esihenkilötehtävissä ja vapaa-ajalla kuljen luonnossa, opiskelen ja teen sivutoimisesti erilaisia hoitoja, työpajoja ja aromaneuvontoja Eloheal-yrityksessäni.

Ihastuin jo vuosia sitten eteeristen öljyjen ihanaan tuoksuun. Noin kolme vuotta sitten aloin opiskella aromaterapiasta enemmän ja valmistuin kesällä 2023 aromaneuvojaksi. Haluan välittää ihmisille tietoa aromaterapian turvallisesta hyödyntämisestä hyvinvoinnin tueksi ja koen, että Turvallinen aromaterapia ry:n toiminta-ajatus sopii siihen hyvin. Siksi lähdin mukaan myös hallituksen toimintaan. 

Omat suosikkiöljyni vaihtelevat mielialan ja tarpeen mukaan. Tällä hetkellä syvän juureva Vetiver (Vetiveria zizanoides) on yksi suosikeista. Hydrolaateista ruusu (Rosa damascena) on päivittäisessä käytössä kasvovetenä.

Yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2023.